Blog

Izrada internet prodavnice

Ako počinjete da se bavite prodajom preko interneta, izrada kvalitetne i pouzdane internet prodavnice je prva stvar koja će Vam biti potrebna!Sigurno ste već dosta čitali o prodaji preko interneta i načinima kako sve to funkcioniše a sada je došao trenutak da se informišete o ceni.

Cena izrade internet prodavnice

Internet prodavnica se sastoji iz više komponenti, pa da bismo došli do cene prvo moramo definisati šta vam je sve potrebno.

Prvi i osnovni korak je da se odlučite između 2 tipa internet prodavnice:

  1. Da ste za opciju da uštedite vreme i novac a da dobijete OpenSource internet prodavnicu na bazi šablona ili

  2. Želite da u startu izgradite pouzdanu i sigurnu prodavnicu koja se postepeno može razvijati prema vašim potrebama i dizajnu - programeri to zovu "custom internet prodavnica / web shop"
I jedan i drugi tip imaju prednosti i mane, pa ćemo sada govoriti o njima.

Prednosti i mane OpenSource internet prodavnice

Ovo je odlično rešenje ako želite da sa najnižim ulaganjima za kratko vreme dobijete pristojnu internet prodavnicu, a verujete da nećete imati veliki broj proizvoda i specifične zahteve.

Prednosti: Jeftino rešenje na bazi šablona koje brzo može da se pusti u rad i nudi dosta opcija i besplatnih plugin-ova.

Mane: slabija bezbednost u tehničkom pogledu jer svako ima uvid u kod, koristi više resursa servera, brzina učitavanja strana je manja (ovo nisu rešenja pogodna za više hiljada artikala), nije predviđeno za specifične dorade funkcionalnosti (bazirano je na šablonu koji se malo može doraditi, ali daleko je teže dorađivati ovakva rešenja jer je struktura baze loša), potencijalni problem za održavanje usled sigurnosnih propusta plug-in-ova i kompatibilnostima WP engina, Teme i Plug-in-ova.

Cena za instalaciju i osnovna podešavanja iznosi 400 EUR

Cena za osnovni paket iznosi 700 EUR (u tu cenu ulazi Pomoć prilikom kupovine domena, Besplatan hosting za prvu godinu, Konsultacije prilikom izbora teme, Instalacija WordPress CMS sistema, Kupovina, podešavanje i prilagođavanje teme - predviđeno je 12 programerskih radnih sati za dodatna prilagođavanja teme, Integracija potrebnih plugin-ova, Optimizacija WordPress sajta za brže učitavanje, Optimitacija koda za pretraživače, Integracija internet prodavnice, Obuka za korišćenje)

Prednosti i mane custom internet prodavnice

Custom internet prodavnica je namenjena prodavcima koji žele ozbiljno da se bave prodajom preko interneta i ne žele da gube vreme sa "među-rešenjima".

Glavna prednost custom internet prodavnice je to što radi veoma brzo i pouzdano, nudi najviši nivo sigurnosti, može da podnese izuzetno veliki broj artikala u bazi, rad sa fotografijama koje zauzimaju puno prostora je dosta bolje rešen, rad administratora je dosta brži i lakši, moguće ga je integrisati sa ERP-om i automatski ažurirati cene (što je veoma važna stvar ako imate veliki broj artikala), brza produkcija - za 20 dana možemo izraditi osnovnu verziju prodavnice sa manjim customizacijama dizajna.

Mana: Više vremena je potrebno za razvoj.

Cena izrade custom internet prodavnice kreće od 1000 EUR i zavisi od konkretnih zahteva.

Koraci za izradu internet prodavnice

Pozovite 063 / 414 552, popričaćemo o svim detaljima i zajedno doći do optimalnog rešenja za Vašu situaciju.

Mi smo stabilni IT partneri, imamo preko 14 godina iskustva u razvoju internet prodavnica i garantujemo da ćete biti zadovoljni uslugom.

Podelite sa prijateljima