Reklamna kampanja je uspešna samo ukoliko privlači posetioce da istraže šta se krije iza nje!
Reklamne kampanje na internetu

Reklamne kampanje na internetu

Reklamne kampanje su trenutno najrasprostranjeniji oblik oglašavanja na internetu. To su zapravo atraktivni oglasi u obliku teksta, statične slike ili animacije, čija je uloga da zainteresuju posetioca i dovedu ga do Vašeg web sajta kako bi izvršio kupovinu.

Svrha reklamne kampanje

Oglašavanje na internetu definitivno znači povećanje prodaje i uticaja na potrošače. Reklamne kampanje se mogu koristiti za više namena, kao recimo:
  • Povećanje prodaje proizvoda ili usluga
  • Obaveštavanje potrošača o novim proizvodima / uslugama ili specijalnim ponudama
  • Širenje važnih informacija
  • Omogućavanje ljudima da zapamte ime Vaše firme

Vrste reklamnih kampanja

Kampanje se generalno mogu podeliti u dve kategorije:
  • Branding kampanje - kako sama reč kaže, služe za izgradnju brenda neke firme ili proizvoda i omoguće im prepoznatljivost u javnosti. Obično se vode paralelno sa kampanjama u drugim medijima (štampa, radio, televizija, sponzorstva...) Ove kampanje mogu voditi firme koje su već poznate javnosti (kao što Coca-Cola recimo promoviše svoju Coca-Cola Light verziju) ili firme koje se sa svojim imenom tek probijaju na tržište, a imaju budžet za dužu kampanju. Cilj ove kampanje, nije da natera posetioca da odmah klikne na baner, već da ureže u sećanje ime kompanije ili proizvoda kroz konstantno pojavljivanje i poveže tu sliku sa nečim lepim i privlačnim.
  • Click-through kampanje - se koriste onda kada ne želite da promovišete svoj brend, već konkretan proizvod ili uslugu na najdirektniji način. Ovakva kampanja mora pozivati posetioca na akciju, mora sadržati jaka osećanja, ili biti duhovita kako bi privukla pažnju.
    Prednost ovakve kampanje jeste privlačenje užeg spektra posetilaca koji su zainteresovani za konkretan proizvod ili uslugu.

Preporučite nas

Besplatne konsultacije

Ako pokrećete novi projekat ili želite da se sredi nešto što već imate, pošaljite nam sve detalje a mi ćemo predložiti najbolje rešenje za predviđeni budžet!