Blog

Kako doci do prvog mesta na google?

U sledećem tekstu pronaćićete neke savete kako biti prvi na google, ali sve se svodi na to da sajt poseduje kvalitetan sadržaj koji je dobro optimizovan i promovisan.

Zašto je važno biti prvi rangirani u Google pretrazi?
  • Činjenica: Google ima preko 1 trilion stranica indeksirano - broj koji udvostručuje svakih 16 meseci.
  • Činjenica: Postoji 300 miliona pretraga na Google / Yahoo svaki dan.
  • Činjenica: 55% svih online kupovina je rezultat onlajn pretraga.
  • Činjenica: Čak i sa velikim e-mail listama i partnerskim mrežama, 90% saobraćaja dolazi sa pretraživača.
  • Činjenica: 94% pretraga u Srbiji, odvija se od strane Google Search Engine-a
Ako niste navedeni u barem prvih deset mesta na Google-u, propuštate veliki rezervoar kupaca!

Prva 3 mesta su najvažnija. Vaši potencijalni klijenti tu svakodnevno rade pretrage.

Kako biti prvi na Google-u?

Mnogo se piše i priča o ovome, naime da bi se došlo do toga potrebno je dosta rada i truda... U sledećem tekstu pronaćićete neke savete ali sve se svodi na to da sajt poseduje kvalitetan sadržaj koji je dobro optimizovan i promovisan.

Izaberite ključne reči za koje želite biti Prvi na Google-u

Prvo, morate da izaberete izraz koji želite da ciljate. Za ovaj članak ćemo koristiti izraz "prženje soje" samo za zabavu. Dakle, za svoj cilj, mi ćemo zamisliti da želite da se rangirate prvi na Google-u kada korisnici upišu "prženje soje".

Stavite ključnu reč u Vaš URL

Drugo, izaberite URL sa vašom frazom u njemu - odaberite ime domena sa ključnim rečima u njemu. Na primer, ako imate domen przenjesoje.rs, verovatno će se pojaviti prvi ili bar među prvima ukoliko konkurencija nije velika. Ali ako je vaš domen nešto drugo, i dalje morate da stavite sintagmu ključne reči u URL. Na primer soja.com/przenjesoje.html.

Stavite ključnu reč u naslov stranice

Zatim, napravite title tag na stranici sa nazivom "prženje soje". Title je ono što se pojavljuje na samom vrhu vašeg web pretraživača. Dodavanjem "prženje soje", u Title, vi ćete povećati rang vaše stranice za tu frazu.

Stavite ključnu reč u H1 tag

Zatim, u okviru same strane, dobro je ako imate "prženje soje" kao H1 tag. U osnovi, "prženje soje" bi trebalo da se pojavi što pre kao takav tag.

Koristite svoju ključnu reč u tekstu na strani

Termin "prženje soje" bi trebalo da se pojavi nekoliko puta tokom stranice. Ali nemojte preterati jer se svako preterivanje sankciniše izbacivanjem iz rezultata pretrage i ubacivanjem u takozvani "Sandbox" u kom ostaje i do godinu dana!

Kreirajte povratne linkove sa svojom ključnom reči

Na kraju, morate da kreirate povratne linkove/veze sa frazom "prženje soje". To su samo obični linkovi ili baneri na vašoj stranici. Možete ih staviti na drugimportalima ka Vama.

Ukoliko ste sve ovo već uradili onda ste na dobrom putu ka uspehu!

Podelite sa prijateljima