Blog

Početak poslovanja na internetu

Vi imate ideju za poslovanje na internetu, proizvod ili uslugu koju želite da pokrenete ali nemate iskustva koje Vam može pomoći da izbegnete sve greške koje Vas mogu skupo koštati i potreban Vam je partner na tom putu?


Glupe i genijalne ideje

Često kažu da je granica između glupe i genijalne ideje veoma tanka, neki poslovi u samom startu mogu za mnoge posmatrače biti besmisleni i glupi ali se vremenom može ispostaviti da su oni genijalni, za šta postoji i veliki broj svedočenja.

Bez obzira na sve faktore koji su uključeni u tom procesu i kojih ima mnogo, najčešće je preduzetnik taj koji će svojim znanjem, radom i upornošću ispisati kraj priče!

Početak poslovanja na internetu

Veliki broj novih internet projekata propadaju zbog nedostatka planiranja, iskustva, novca i smisla za posao. Započinjanje internet projekta je pravo minsko polje ukoliko nemate iskustva sa tim.

Vi imate internet ideju, proizvod ili uslugu koju želite da pokrenete ali nemate iskustva koje Vam može pomoći da izbegnete sve greške koje Vas mogu skupo koštati i potrebna Vam je pomoć na tom putu?

Mi znamo kako se pokreće internet biznis i imamo višegodišnje iskustvo od samog osmišljavanja ideje, preko planiranja i vođenja projekata i njihovog konstantnog razvoja kako bi se osigurao uspeh na tržištu.

Svaki posao je poseban na svoj način i tako ga treba i posmatrati! Postoji nekoliko scenarija sa kojima se ovde najčešće suočavamo:
  • Nudi se potpuno novi koncept proizvoda ili usluge koji nemaju konkurenciju ali za kojima postoji tražnja, pa je zato potrebno privući veliku pažnju na internetu i u okruženju
  • Pokretanje novog koncepta za određenu tržišnu nišu, gde nije velika konkurencija a veoma kvalitetno tržište
  • Postojeći biznis nudi potpuno nov proizvod ili uslugu gde postoji jaka konkurencija (Zahteva veoma jak marketing i poruku ka korisnicima)
  • Postojeći internet biznis koji ima dobre predispozicije ali loš trenutni učinak u smislu poseta i prodaje
Svaki scenario je specifičan za industriju i ima specifične probleme i rešenja. Najvažnije u internet poslovanju je da znate da samo tim što ćete podići web ili napraviti neko rešenje, u većini slučaja ne znači da ćete bilo šta postići i odatle počinju problemi!

Da bi izgradili pravi posao na internetu, postoji ogroman broj sitnica koje će odrediti uspešnost projekta, rešavajući samo deo tih sitnica često nećete rešiti i problem pa je tu predlog ili da sve uradite kako treba ili će Vas u suprotnom delimična rešenja mnogo skuplje koštati.

U kakve projekte ulažemo

Zainteresovani smo da potpomognemo projekte u okviru ICT sektora (Informacije, Komunikacije, Tehnologija)

Na koji način pomažemo Vaš internet biznis?

U zavisnosti od konkretnog projekta, pomoć se vrši gotovim novcem, uslugama i iskustvom (know how). Ukoliko se odlučite za rad sa nama, veoma je važno da se bolje upoznamo kako bi videli da li je projekat opravdan i sa naše strane. Ceo proces smo pojednostavili i on se obavlja u 3 faze:
  • Faza 1 - Moramo saznati o čemu je tačno reč, stoga nam morate opisati svoje predhodno iskustvo, tim (ako postoji), šta želite da napravite ili postignete, kakva je konkurencija u tom polju, kako se proizvod/usluga izdvaja od ostatka konkurencije, koje su faze ispunjenja projekta, koji su vremenski rokovi završetka, kakva je struktura prihoda i rashoda i kako ste predvideli podelu profita
  • Faza 2 - Ukoliko projekat ima smisla za obe strane, obavljaju se detaljne konsultacije
  • Faza 3 - Kada je sve dogovoreno, potpisuje se Ugovor i projekat startuje sa radom
P.S. - Ukoliko niste spremni da se u potpunosti posvetite projektu i uradite sve kako treba, bolje nemojte ni počinjati.

Za sva pitanja, predloge ili komentare budite slobodni da nas kontaktirate

Podelite sa prijateljima